Serija uz koju smo odrastali, pjesma uz koju smo svaku ljubav preživljavali

''Sve što želim u ovom trenutku''

Potresna priča o štićenicima popravnog doma, odbačenih od roditelja i sredine… Prolazeći kroz strogi režim života u domu, oni stalno pokušavaju da preokrenu sudbinu u svoje ruke. Iako im je pružena šansa da se promene, svojim postupcima uvek se vraćaju na početak. Stalno na granici između ličnih hirova i šanse da jednom u životu postanu ljudi, oni ostaju kao vukovi koji teško menjaju ćud. Ostaje večita dilema da li je njihov hir urođen ili ih je na to naterala sredina u kojoj su rasli..

Sivi dom je jugoslovenska televizijska serija, snimljena u produkciji Televizije Beograd. Serija ima 12 epizoda i snimana je tokom 1984. i 1985. godine, a premijerno je emitovana početkom 1986. godine. Radnja serija se bavi životom štićenika u Kaznenom popravnom domu za decu i omladinu u Kruševcu.

U seriji su pored Bate Živojinovića, Dragana Nikolića, Miše Janketića, Đurđije Cvejić, Bore Todorovića i Žarka Radića, glumili i tada mladi glumci, kojima su ovo bile prve veće uloge: Branko Vidaković, Zoran Cvijanović, Željka Cvijetan, Dubravko Jovanović, Andrijana Videnović, Nikola Kojo, Mirjana Joković.